Välkommen till min hemsida

Marianne Gutler 
Talpedagog och författare

 

Här hittar du böcker och e-böcker för vuxna om tal, röst och språkutveckling.

Här finns även sagoböcker för barn som böcker,
e-böcker och ljudböcker m.m.



 För barnen kan du t.ex. hitta tips att läsa eller lyssna till de tre sagoserierna med Marylinn där man kan följa hennes äventyr i att försöka hitta nycklarna till Paradisets port och där hon får möta massor med olika djur som lever på vår planet. Ni kan också Mungympa till musik eller leka med med våra språkljud i MUMLANS MUNALFABET

Hej och kul att du tittade in!

Under mina 35 år som talpadagog har mitt arbete varit fokuserat på Muntlig framställning och inte minst vårt uttal och vårt språk. Jag kom att språkförståelse-testa ca 10.000 barn under mina verksamma år som talpedagog. Vilket gav mig mycket information om hur vi identifierar och tolkar våra språkliga budskap.
Jag har också studerat rösten och dess känslouttryck vid Universitetet i Lund och genomgått doktorandutbildning vid Universitetet i Linköping. 

Som författare debuterade jag med en pribelönt bok 1985, Fakta om Datorer för barn och något år senare kom Mammel, Mummel... en cd med munlekar och ramsor till musik ut på marknaden. Den lever fortfarande, men under namnet Mumlans mungympa till musik, ett komplement till boken Mumlans Munalfabet.
Det kom att bli en rad böcker under åren.TKT-metoden, Talkommunikations-träningsmetoden tillkom vid början av tvåtusentalet. Jag har skrivit manus till TV-program för barn, skrivit och läst in barnböcker och gjort både träningsprogram i uttal för både barn och vuxna. En del böcker för vuxna i ämnet fonetik och muntlig framställning bla. har också blivit till. Under fliken MINA BÖCKER hittar du nu för marknaden aktuella produktioner. Barnboksdelen fylls på mer och mer, då jag nu skriver och gör e-böcker och ljudböcker för barn.

Föreläsare kom jag också att vara under alla år och har mött många yrkesgrupper genom mina turnéer ute i landet, från Luleå och ner till Malmö. Jag har föreläst för lärare i olika stadier, för blivande präster i uppläsningsteknik, för telefonister, för politiker, för föräldrar, ja listan kan göras lång. Min roll som föreläsare lägger jag dock på hyllan, då åldern tar ut sin rätt. Men är mycket tacksam och glad för allt den delen av min verksamhet gett mig. Ni kan alltid hitta tips och handledningar i mina böcker för både barn och vuxna.



Hjärligt välkommen
Marianne